Da li vas partner ne gleda kao nekada?

ŽenaDa li neko od vas zna udatu ženu koja ima stav da je muž više ne gleda onako kako je ranije gledao? Kako je „ne primećuje“, ne pokazuje interesovanje za nju, seks im je postao rutina?

Najlakše je njega da osudimo. Požalimo se tu i tamo, olakšamo dušu i nastavimo dalje onako kako smo i do sada. Ponekad krivica i jeste njegova. Ali ponekad nije! Pritom, ovde ne mislim da je rešenje u tome da žena treba uvek sebe da vidi kao krivca, povod problema, jadnu i istrošenu u svom svom trudu koji ulaže uzalud. Ne! Pogled na problem treba da je razbuđujuć i objektivan. Rešenje treba da je konstruktivno, bez uplitanja prenapumpanih osećanja i ono koje otvara oči. Teže ne može biti, ali bolje ne postoji.

Odgovorite na ova 4 pitanja i uvidećete da li delite i vi krivicu sa njim

Kada ste poslednji put kupile sebi veš koji je iole provokativan, zanimljivih boja, čipkast, finog materijala? U ove opise ne spada pamučni veš koji po rubu ima, eventualno, cvetiće i pastelnih je boja.

Sasvim je OK da vas ne drži inspiracija kao ranije, da birate i uklapate dezen, stil, materijal sa temom večeri koju zahednički planirate da provedete. Em ste skoro svako veče zajedno – em ste stariji, osećate da vam je sve poznato, ne biste da „trošite“ vreme na „nebitne“ stvari… Svašta može biti posredi. Ali, upravo sve to, malo po malo, utiče na gašenje partnerove i vaše strasti.

Neka vaše iskustvo ovde radi za vas. Pošto partnera dovoljno poznajete, već znate šta ga više ili manje privlači. To će vam skratiti utrošeno vreme na odabir. Poznajete i svoje telo. Zato ćete lako suziti izbor, a i kupićete pametnije.

Koliko večeri nedeljno dočekate muškarca klonule od umora jer ste sređivale kuću i kuvale ručak?

Kada ste već tako preumorne i neraspoložene dočekale svog partnera, onda i same znate da celokupna atmosfera sigurno ne radi u korist strasti i opuštanja seksualne napetosti.

Naravno da je poželjno da vam je kuća čista i da jedete kuvane obroke, ali da li će svet stati ako vam je kuća malo manje čista, a vi češće jedete ostatke od juče ili sendvič? Provereno se ništa strašto neće dogoditi. Da nije možda situacija tako „alarmantna“ oko čišćenja i kuvanja samo zato što vam je lakše da se ne koncentrišete na neke ozbiljne probleme koje imate, a sa kojima izbegavate da se uhvatite u koštac? Ako je tako, znate šta vam je činiti. Ako je problem u tome što vam uvek nedostaje vremena, onda predlažemo da pogledajte naš tekst o stvaranju vremena za sebe i važne stvari.

Ima li broja koliko ste puta na njegovu sitnu, verbalnu, seksi provokaciju ili ruku koja zaluta, odreagovale drsko i nezainteresovano zato što ste ljute na njega zbog recimo nepopravljene fioke?

Samo je potrebno da se potrudite da malo bolje zauzdavate svoje emocije. Prvo, da li je ta fioka zaista toliko bitna ili je samo vrh ledenog brega? Posle tog saznanja uložite trud da sagledate širu sliku. U ovom slučaju, imajte na umu da baš taj vaš partner, koji fioku nije popravio već mesec dana, radi neke druge stvari koje vi volite: kaže lepu reč kad vam zatreba, pokazuje razumevanje za neke vama bitne stvari, obavi naporan razgovor sa rodbinom umesto vas… Sigurno ima sto sitnica koje u stvari život čine. To onda znači da nije on baš tako crn i loš, a i zar nije bolje da energiju usmerite na obostrano zadovoljstvo nego da je raspete na svađu?

Da li vam se događalo da se sredite kada idete u ženski provod, a da, kada sa partnerom idete negde, obučete se ležerno, neženstveno, bez uloženog truda, bez šminke ili nakita?

Takvim ponašanjem direktno mu pokazujete šta vam je značajnije. Još nešto, vrlo bitno, znate i same, da vaši partneri u stvari vole da se vama pohvale u društvu. Ponosni su kada imaju pored sebe ženu koja je ženstvena i koja radi na sebi, nije se zapustila. Da se ne lažemo, to i vi same volite kod vaših partnera. A da ne pričamo da je korisno za buđenje želje kod partnera kada je on par sati pored vas sređene, istaknutih atributa, ženstvene.

Rešenje je u vašim rukama

Dakle, zadatak vam je da počnete da budite vatru u sebi koju ste same zagasile. Plamen neće buknuti preko noći. Niste ga za tako kratko vreme ni ugasili. Ne postavljajte pred vas oboje prevelika očekivanja, počnite od malenih iskri. Sve će doći na svoje ako ulažete trud polako, a konstantno. Vaše promene će brzo ili odmah videti vaš partner i možete očekivati povoljnu povratnu reakciju.

Želimo vam sretan rad na sopstvenom razvoju i razvoju partnerskog odnosa!

 

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *