Svaka žena ima pravo na orgazam!

Borba protiv anorgazmije - osećajte se dobro u seksuDrage dame,

Prošli put smo pričale o anorgazmiji i uzrocima koji mogu dovesti do nje. Ovaj put ću vam dati nekoliko saveta koji mogu da pomognu da se osećate bolje u seksu i da postignete orgazam – ako ne svaki put, onda bar dovoljno često da sebi i partneru ulepšate intimni život.

Prvo i osnovno je da poradite na samopouzdanju. Ne kaže se džabe da morate sebe voleti da bi vas drugi voleli. Svakako, ne treba preterati sa samopouzdanjem, i to može da se odrazi negativno, ali je osnovna stvar: ne stideti se sebe.

Kako to da uradite? Razmislite zašto je partner sa vama. Da je sa vama zato što ste dobri u duši? Zato što ga volite, razumete? Zato što umete da ga nasmejete i opustite? Zato što volite istu muziku, iste filmove? Imate ista politička opredeljenja?

Naravno, sigurno vas voli i zbog svega toga. Ali onda je mogao da ima i prijatelja ili cimera. Pored svega toga, on voli kako izgledate i voli seks sa vama. Tako da, ako poštujete njegovo mišljenje, nema razloga da se stidite sebe.

Uvek postoji, naravno, mogućnost da ste se naprasno ugojile, smršale, da vam je koža lošija nego inače, da niste baš u potpunosti izdepilirane ili vam je kosa danas izrazito čupava. Pa, moj savet je da se potrudite oko sebe. Trud se ponekad neće ni odraziti na vaš spoljni izgled, ali će uvek učiniti da se osećate bolje jer ste uradile nešto za sebe.

Drugo o čemu treba da razmislite je komunikacija. Kao što sam pomenula u prethodnom blogu, bitno je da partneru saopštite šta vam se sviđa a šta ne. U nekim slučajevima, sa nekim ljudima, to čak ni ne moraju biti reči. Neke stvari se mogu staviti do znanja i neverbalnom komunikacijom. Međutim, ako se nađete u situaciji da partner baš radi nešto što vam ne prija, recite mu. Biće možda trenutak neprijatnosti, trenutak tišine, možda straha, biće mu žao što je radio nešto „pogrešno“, ali ćete nakon toga oboje biti sigurni da možete jedno drugom da kažete ako nešto nije u redu.

Seks pod tušemTakođe, pričajte o svojim fantazijama. Nemojte se stideti. Ako je teško oči u oči, pa bar nam tu savremeni vidovi komunikacije mogu pomoći! Mail, SMS, chat… ne morate opisivati svoje fantazije, često je sasvim dovoljno samo ga zaintrigirati jednom rečju, on će sam nastaviti da istražuje.

Treće, igrajte se sa svojim partnerom. Eksperimentišite. Krenite od romantike, od osvetljenja, sveća, posteljine, muzike… Postoji jedna „vežba“ o kojoj sam čitala, a zove se Sensate focus. Fokus na osećaj, kako bih ga prevela, predstavlja uzajamno i naizmenično dodirivanje i maženje partnera, počevši od zona koje nisu erogene i postepeno dolazeći do erogenih zona. Osnovna stavka u ovoj igri je komunikacija. Jedan partner je potpuno skoncentrisan na dodir drugog partnera i saoptava mu šta mu se sviđa, a šta ne. Možda otkrijete neku novu erogenu zonu ili ustanovite da vam dodir nekog dela tela smeta. Cilj igre? Postići seksualnu uzbuđenost bez dodira uobičajenih erogenih zona:  vagine, grudi i zadnjice.

Četvrto (sad već pričamo prljavo): masturbirajte. Nije uobičajeno da žene pričaju o tome, niti je „društveno prihvatljivo“ kupovati seksualna pomagala. Ali, kad već rušimo tabue, pričajmo. Žene procentualno daleko ređe dožive orgazam u toku seksa nego muškarci, zašto bi onda bilo normalno da manje masturbiraju od njih? Otkrijte šta vam se sviđa, kad ste same, u mraku, u kupatilu, pred ogledalom, kako želite. Otkrijte šta prija a onda uputite svog partnera. Vibrator može mnogo da pomogne, ali pazite da ne zapostavite partnera i učinite ga ljubomornim. 🙂

SeksPeta (i poslednja stavka za danas) je seks. Dobro, da, sve vreme u neku ruku pričamo o seksu, ali još par reči ću reći na tu temu. Ženama više prija poza kada su one gore. Ovo ima svoje anatomsko opravdanje: na taj način postoji veća klitoralna stimulacija trljanjem i pritiskom na telo partnera.

Takođe, nemojte seksualnim odnosom smatrati samo penilno-vaginalni odnos. Posvetite se ispitivanjima oralne stimulacije i ručne stimulacije. Eksperimentišite sa pozama.

Ukoliko vaš partner prerano završava da biste i vi dostigli vrhunac, postoje načini da ga sprečite u tome a da i dalje to učinite delom seksualne igre. Tačno pre nego što prođe tačku sa koje nema povratka, blagim pritiskom penisa pri osnovi možete sprečiti ejakulaciju. Takođe, prestanak stimulacije ili kretanja u pravom trenutku možete uspešno odložiti njegov orgazam. Opet, osnova za sve ovo je komunikacija. Ili će vam sam reći, ili naučite da ga čitate.

Da ne bih ja više teoretisala a vi čitale i beležile, ovde ću završiti priču.

I samo kratak podsetnik: pazite na zdravlje svoje vagine. Suvoća, peckanje, svrab uspešno se tretiraju našim preparatima.

Zdrava vagina je neophodan preduslov za zdrav i prijatan seks.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *